• Kaitajärven Tila Maatilamatkailu Ilmakuva
  • Mökkivuokraus aktiviteetit Onginta
  • Mökkivuokraus Juhannus Maisema
  • Kaitajärven Tila Maatilamatkailu Latotanssit
  • Mökkivuokraus Rantamökki Tyttö Haaveilee
  • Mökkivuokraus Tytöt laiturilla
  • Mökkivuokraus Rantamökki Rantasauna

Kiireisen syksyn jälkeen on ollut mukava hengähtää joulun ja uuden vuoden juhlinnan lomassa. Muutamat vapaapäivät tekevät ihmeitä kenelle tahansa.

Vaikka mitä on tapahtunut viime päivityksen jälkeen; on uutta pässiä, karitsoita, uutta rakennusta, vanhan laajennusta jne..

Aloitetaan vaikka lampolan kuulumisista. Syksyllä haimme Lukalle kaveriksi toisen rygja-pässin, Conny nimeltään. Tuttavallisemmin Juhani. Juhani tuli Viola Frediniltä Jyväskylän tuntumasta. Hän on syntynyt keväällä 2013 ja pässin töitä pääsee suorittamaan ensimmäisen kerran nyt tulevan kevään aikana. Juhani on musta ja toivommekin tällä konstilla saavamme katraamme pysymään edelleen kirjavana.

Uuden vuoden alla Ansa-uuhemme poiki yllätyskaritsat. Ilmeisesti loppukesällä oli joku karitsa tullut ennen aikojaan sukukypsäksi ja astunut tämän uuhen laitumella. Kolme innokasta tulokasta sulostuttavat meitä nyt lampolassa. Onneksi parin viikon päästä alkavat saada kavereitakin, kun varsinainen poikimakausi alkaa.

Noh, sitten rakennelmiin. Kokous- ja saunatilojen laajennus aloitettiin syksyllä. Saimme siis Ely-keskukselta tukea hankkeeseen ja nyt vanhoihin aittatiloihin on noussut juhlasali sekä pitokeittiö. Lattiavalun kuivuminen on vain ollut odotettua hitaampaa, ilmeisesti kosteista keleistä johtuen, joten lattiapinnat vielä tilasta uupuvat. Samaan tilaan tulee myös lihan suoramyyntipiste. Avajaisia toivottavasti päästään viettämään ennen pääsiäistä. Alla vähän kuvia projektin etenemisestä.

 joulukuu 2013 10400joulukuu 2013 10500joulukuu 2013 10800

 

 

Lisäksi vanhaan rehuaumaan on tehty katto. Näin ollen saamme lisää varastotilaa, kun pihamaat on nyt hyvä saada siistiksi juhlatilojen takia. Tässä kuvaa vielä siitäkin operaatiosta.

 lokakuu 01800

Rakennuslistalla on vielä savusauna, kehikko on valmiina jo vaarin pihassa tehtynä, kunhan saadaan rakennuslupa-asiat kuntoon, niin laitetaan mökki paikoilleen yhden altaan rannalle.

Kesällä olisi siis tarkoitus olla matkailuravintola ja savusauna valmiina ottamaan vieraita vastaan. Ravintolassa tullaan järjestämään erilaisia tilaisuuksia, kuten äitienpäivälounas yms. sekä asiakkaiden juhlia. Istumapaikkoja tulee kaikkiaan noin 50 ja terassille kesäjuhliin mahtuu vaikka satapäinen vierasjoukko.

Savusaunaa tullaan lämmittämään ryhmille sekä mökkivuokralaisille toiveiden mukaan.

Meidän Hilja-tyttömme on kasvanut huimasti. Hilja on kohta 11 kuukautta vanha ja oppi konttaamaan vähän ennen joulua. Hän on kovin kiltti ja iloinen lapsi ja äidin silmäterä. Tässä kuva hänestä:

 joulukuu 2013 136

Toivotamme jälleen kaikille asiakkaillemme, tutuillemme sekä yhteistyökumppaneillemme menestyksekästä ja hyvää vuotta 2014!

- Menni -

Kaitajärven maatilamatkailu tila

Tila

Kaitajärven Tila - Koe perinteikkään maatilan tunnelma Kaitajärven tila on perinteikäs maatila Ruoveden kunnan Haukkamaan kylässä Pohjois-Pirkanmaalla. Kaitajärven tila on ollut suvussa ainakin vuodesta 1807 lähtien. Ensimmäiset merkinnät tilan lohkomisesta…
Kaitajärven Tilan ravintola Haukkamaan Paimen ruokailu

Ravintola

Ravintola Haukkamaan Paimen - Tunnelmallinen ravintola niin pieniin kuin suuriinkin tapahtumiin Linkki Oiva-raporttiin: Hae yrityksiä - Oivahymy Keväällä 2014 valmistunut ravintolamme Haukkamaan Paimen on monikäyttöinen ja muuntuva tila kaikkiin elämäsi…
Kaitaärven Tilan savusauna tytöt saunoo

Tilaussaunat

Tilaussaunat - Perinteinen ja savusauna lämpiävät asiakkaan toiveesta Tykypäivä, kokouspäivä, saunailta, polttarit? Sauna kuuluu suomalaiseen elämäntapaan! Tilallamme käytössänne on kaksi tilaussaunaa; puulämmitteisellä kiukaalla varustettu 10-hengen sauna sekä…
Kaitajärven Tilan vuokramökit ja rantasaunat

Mökit

Rantamökkien vuokrausta kauniissa maalaismaisemissa Tilamme mailta löytyy yhdeksän erikokoista ja -tasoista mökkiä. Kaikki mökkimme ovat hyvinvarusteltuja, niissä pärjäilee omatoimisesti niin ruoanlaiton kuin peseytymisenkin puolesta. Niskala ja Paukkila ovat…

Koneurakointi

Suoritamme kaikki maanrakennukseen ja koneurakointiin liittyvät työt vuosien kokemuksella ja kattavalla kalustolla Rakennuksien pohjatyöt, ojankaivuut, maansiirto ym traktorityöt jne. Tutustu lisää sivun valikosta.
Kaitajärven Tila nähtävyydet Helvetinkolu Helvetinjärven Kansallispuistossa

Nähtävyydet

Nähtävyydet - Luontoa ja kulttuuria Helvetinjärven Kansallispuisto, Helvetinkolu Helvetinjärven kansallispuisto on vuonna 1982 perustettu, Metsähallituksen ylläpitämä kansallispuisto aivan tilan maiden läheisyydessä. Helvetinjärven kansallispuisto edustaa…