• Kaitajärven Tila Maatilamatkailu
  • Kaitajärven Tila Maatilamatkailu Tilamyymälä
  • Kaitajärven Tila Onkikisat
  • Kaitajärven Tila Maatilamatkailu Juhannus
  • Kaitajärven Tila Maatilamatkailu Latotanssit
  • Kaitajärven Tila Ravintola Kattaus

Kaitajärven Tila - Koe perinteikkään maatilan tunnelma

Kaitajärven tila on perinteikäs maatila Ruoveden kunnan Haukkamaan kylässä Pohjois-Pirkanmaalla.

Kaitajärven tila on ollut suvussa ainakin vuodesta 1807 lähtien. Ensimmäiset merkinnät tilan lohkomisesta löytyvät vuodelta 1793. Nykyinen isäntä Marko Kaitajärvi jatkoi isänsä jalanjäljistä tilanpitoa vuonna 2006. Markon vanhemmilla oli tilalla vielä lypsykarjaa, mutta EU:in liittymisen jälkeen lehmät vaihdettiin lampaisiin. Nämäkin hävitettiin 2001 ja Markon aloittaessa isäntänä tila oli toiminut vain viljely- ja metsätilana sekä jonkinverran villisikoja oli pidetty harrastusmielessä.

Vuoden 2009 talvella suunnitelmat kuitenkin muuttuivat. Uusi emäntä toi uudet tuulet tullessaan. Kesällä 2010 saatiin toinen vuokramökki valmiiksi ja emännän iloksi hankittiin muutamia lampaita. Ajatus matkailun kehittämisestä kiinnosti isäntäparia yhä enemmän. Pikkuhiljaa asiat ovat loksahdelleet kohdilleen; kolmas mökki hankittiin 2011 keväällä, samoihin aikoihin uuhet pyöräyttelivät ison liudan karitsoita. Lisää lampaita hankittiin kesällä 2011 ja matkailuunkin on ajatus panostaa yhä enemmän. Lue eläimistämme ja mökeistämme lisää mökki - ja kotieläinosioista.

Kevään 2012 aikana valmistui tilan pihamaalla olevaan aittarakennukseen sauna- ja kokoustilat. Myös iso viherhuone valmistui kesäksi 2013, jota voi käyttää saunatilojen yhteydessä, sekä majoitustilaa tehtiin talon takana sijaitsevaan aittaan. Myös Lammanhaantupa on lisätty majoitustarjontaamme, lisätietoja tästä "yhden yön pysäkistä" löydät mökkiosiosta.

2014 keväällä avattiin Haukkamaan Paimen; tilausravintola ja tilamyymälä kokous- ja saunatilojen yhteyteen. Vanha kokoustila sai rinnalleen salin, joihin yhteensä mahtuu istumaan n. 50-60 henkeä. Lisäksi rakennettiin ajanmukainen keittiö, josta emäntä Merja tarjoilee ruoat niin juhla, kokous- kuin illanistujaisporukallekin. Teemme myös pitopalvelua asiakkaan tiloissa.

Isäntä Marko on tehnyt koneurakointi- ja maanrakennustöitä koko isännyytensä ajan. Syksyllä 2015 kalusto täydentyi metsäkoneella.  Urakointi työllistää kaksi vakituista työntekijää. Lisää tietoa koneurakointiosiossa.

Uusimpana palveluna 2017 vuoden alusta alkaen on saatavilla ollut mönkijävuokrausta ja -safareita. Tilan maastoista löytyy reittejä kaikentasoisille ajajille tai vaihtoehtoisesti traktorimönkijlöillä voi lähteä käymään vaikka päiväretkellä Ruovedellä tai Virroilla. Mönkijäsafarin päätteeksi voi löylytellä vaikka isossa savusaunassa lammen äärellä.

Pieninä palasina on siis tämän parin leipä tässä maailmassa, kuten monella muullakin maatilalla nykypäivänä on. Tämä on sitä monimuotoyrittäjyyttä parhaimmillaan.